Satılık Tekneler

Tekneniz için 20 kısa ve önemli teknik bilgi
2/26/2014 Tekneniz için 20 kısa ve  önemli teknik bilgi

Kış mevsiminin dişlerini gösterdiği bu günlerde teknenizi tozlanmaya terketmenize gerek yok.  Tam tersine bu çabuk bir şekilde halledilebilecek  küçük  tamiratları yapmanın tam zamanı.  Aşağıdaki 20 ipucu bazı küçük sorunları kolayca çözmenize ve teknenizi sezona hazırlamanıza yardımcı olacak.

1. Yağlı ve kaygan filtreleri kolayca sökmek için filtrenin etrafına bir zımpara kağıdı sarmanız yeterli olacaktır.

2. Baş kısmı kırılan vidaları sökmek için Dremel aletinin dairesel taşlama ucu ile vidanın gövdesine yuva açıp tornavidayla sökebilirsiniz.

Tekneniz için 20 kısa ve  önemli teknik bilgi  

3. Akü kutup başlarındaki kelebek somunları kilitleme somunlarıyla değiştirin. Sezon boyu vibrasyon sonucu gevşeme sorununu ortadan kaldırmış olursunuz.


4. Ara bölmeler ve güverteler gibi diğer tarafa uzanamadığınız bölgelerde cıvatalama işleri için küçük bir kilitli pense bulundurun.  Penseyi somun kısmına kilitleyip daha sonra diğer taraftan anahtar ya da tornavidayla sıkmaya başlayın.  Başta somun dönse de bir noktada kilitli pense bir  yere takılıp somunu sabitleyecek ve sıkma işlemi gerçekleşecektir.

5. Macunlamadan önce teknenizin gövdesindeki cilayı bir cila sökücüile temizleyin. Yoksa parlak bir yüzey yerine bulanık bir yüzey elde edersiniz.  Pettit 15095 cila sökücü yada çok sıkışırsanız aseton da işe yarayabilir

 Tekneniz için 20 kısa ve  önemli teknik bilgi  6. Minder ve tente fermuarlarına ve çıtçıtlarına mum ya da beyaz tebeşir sürerek takılmadan çalışmalarını sağlayabilirsiniz.


7.
Aksesuar ve teçhizatların etrafını silikonlar ya da macunlarken temiz ve eşit olması için maskeleme bandı kullanın.  Yuvarlak köşelerde küçük bant parçalarını artan bir açı ile birbiri üstüne bindirerek yuvarlayabilirsiniz.  Bantın kenarlarını tırnağınızla ya da tornavidanın arkasıyla bastırarak altına malzeme sızmasını engelleyebilirsiniz.

8. Motorunuz çalıştıktan sonra durup dururken stop mu ediyor?  Yakıt deponuzun havalandırması tıkanmış olabilir.  Hortumları ve bağlantıları sökmeye başlamadan basit bir test ile sorunu anlayabilirsiniz.  Yağmursuz ve serpintisiz bir ortamda depo kapağını açıp motoru çalıştırın.  Eğer sorun çözülürse havalandırmanız tıkanmış demektir.

9. Temiz, boş bir cam kavanoz yakıt sisteminizdeki sorunların teşhisi için faydalı bir araç olabilir.  Su ayırıcıyı söküp içindeki sıvıyı kavanoza boşaltın.  Birkaç dakika sonra yağla sirkenin ayrışması gibi yakıtın içinde su varsa görünecektir.

10. Teknede boya ya da vernik çalışması yaptığınızda solvent bulaşmış bezleri kesinlikle çöpe atmayın.  Bunları metal bir kovaya, ya da kavanoz gibi bir şeyin içine koyarak kısa sürede atın.  Zira bunlar kendi kendine alev alma tehlikesi yaratır.

11. Çalışmayan bir yakıt göstergesini kontrol için yakıt göstergesi bildirme ünitesinin terminallerine bir tornavidayla kısa devre yaptırın.  Eğer bunu yapınca göstergenin ibresi dolu konuma gelirse gösterge sağlam ancak gönderme ünitesi bozuk demektir.  Eğer ibre oynamazsa ya gösterge bozuktur ya da kablolarda sorun vardır.

 Tekneniz için 20 kısa ve  önemli teknik bilgi  


12. Römorkunuzun tekerleklerindeki rulman yataklarını ya da gres kapaklarını çıkarıp takmak için bir ağaç parçasıyla çekiç kullanabilirsiniz, ancak kauçuk bir tokmak hem daha işlevsel olacak hem de bir elinizi boşta bırakacaktır.  Beyaz kauçuk leke de bırakmayacaktır.



13.
Silikon ya da macun çekerken tüp yerine tabanca kullanmayı tercih edin ve tabancayı çekerek değil ileri iterek kullanın.

14. Römorkunuzu sadece tekneyi baharda suya atmak ve sonbaharda çekmek için kullanıyorsanız arada sırada ileri geri bir-iki metre oynatmanız rulmanların kitlenmesini engelleyecektir.  Alternatif olarak krikoyla kaldırıp tekerlekleri döndürebilirsiniz.  Ayrıca lastikleri korumak için de römorku arada bir-iki kilometre çekmenizde fayda vardır.

15. Filtre contalarının yapışmaması için takarken bir damla yağ ile yağlayın.

16. Boya tenekelerinin kapak yuvasına bir çiviyle delikler açarak tüm boyanın tenekeye akmasını sağlayın.  Böylece boya kapakta kurumayacak ve kapak sıkıca kapanacaktır.

17. Eğer balık bulucunuzun gözü kıç aynaya bağlıysa ve iyi çalışmıyorsa yükseklik ve bağlantı noktasının doğru olduğundan eminseniz gözün arka kısmından bastırarak açısını birkaç derece ileri doğru çevirin.

 Tekneniz için 20 kısa ve  önemli teknik bilgi  

18. Her ne kadar WD-40’ı çok seviyor olsak da motor bloğunu ve piston başlarını CRC Heavy Duty Silicone benzeri bir silikon sprey ile kaplamayı tercih etmeliyiz.  Bu tip spreyler bir film halinde kurur ve ıslaklık kalmayacağı için de toz ve kiri tutmazlar.  Her sezon bunu motor soğukken iki kez uygularsanız tamirciniz size minnettar olacaktır. 



19.
Boya tenekesinden boyayı dökerken etiketin öne gelmesine dikkat edin.  Böylece arka yüzdeki kullanma talimatına boya bulaşmayacaktır.  Ayrıca kapağa da tenekenin içinde ne olduğunu çıkmayan bir marker ile yazabilirsiniz.  Böylece eğer kullanma talimatını yok ettiyseniz bir çok boya üreticisinin kullanma talimatlarını internette bulabilirsiniz.

20. Açılmış boya tenekelerindeki boya havayla temas etmezse çok daha uzun dayanır.  Pump-n-Seal gibi vakum ürünleri ticari olarak satılmaktadır.  Alternatif olarak tenekedeki boşluğa şişirilmiş bir balon koyarak havayla teması kesip boyanın bir yıla kadar dayanmasını sağlayabilirsiniz. 


www.boatingmag.com

DISCLAIMER: It is forbidden to copy the news. News available on yatvitrini.com con only be used by giving link .Legal action will be made about who copied out of it.
Yorumlar
 
Görüntülenecek kayıt yoktur.
Yorum Ekle

Yorum ekle

Gönder

ALLOther News
carpoint