Geçtiğimiz hafta denize indirilen Custom Line 108, Ferretti araştırma ve geliştirme departmanı ile birlikte, tasarım firması Zuccon International Project’in ortak çalışmasının ürünü. Yeni süperyatın tam boyu 32,95 metre, genişliği ise 7,25 metre. Genlerini aldığı modele göre daha geniş iç hacimlere sahip, ana güvertesinde ve üst güvertesinde yaklaşık birer metre kare fazlalığı bulunuyor.
Süperyatın kıç alanında, Ferretti’nin patentli, elektrik-hidrolik sistem Dual Mode Transom’u bulunuyor. Bu sistem kıç bölümündeki garaj kapısının aşağı yukarı hareket etmesini sağlayarak, beş metrelik bir servis botu ve jetski’nin yüklenmesini kolaylaştırabiliyor. Ayrıca 15 metre kare büyüklüğünde denize giriş platformu oluşturuyor.

Yeni Custom Line 108 süperyatının geniş pencereleri ile panoramik manzarası ve daha fazla doğal ışığa sahip master süiti dikkat çekiyor. Dört misafir kamarasının da pencereleri genişletilmiş, dikdörtgen bir görünüme sahip. Süperyatın ana güvertesinin uzatılarak geniş güneşlenme alanı ve yeni bir yerleşim düzeni oluşturulmuş.
Üst güverteye çıktığımızda ise, bizi 36 metre kare büyüklüğünde devasa bir flybridge bekliyor. Burada bir dış mekan yemek grubu, güzel bir gölgelik alan oluşturan hard top ve yanı sıra katlanabilir bimini eklenebiliyor. Bu alanda konuklar deniz keyfini yaşarken kokteyl barı, lavabosu, şişe soğutucusu ve buz yapıcının avantajlarını kullanabiliyorlar.

Custom Line 108 süperyatına sahip olacak her deniz sever, yatın iç mekanlarını kendi zevkine göre şekillendirebilir. 1 numaralı gövdenin sahibi tercihini koyu meşe ahşap, deri, mermer ve açık renk yer döşemesi yönünde kullandı. Ferretti tasarım ekibi tüm aydınlatmalarda LED teknolojini kullanmış, özellikle tüm tavan aydınlatmaları ve ana mekanlardaki tüm mobilyaların arkadan aydınlatmaları için özel tasarımlar yapılmış. Bu arada Custom Line 108 Ferretti’nin bir başka patentli ürünü, VOTIS – Videoworks One Touch Infotainment System ile donatılmış. Tüm eğlence sistemleri doğrudan iPad üzerinden kontrol edilebilecek şekilde tasarlanmış.
Geçtiğimiz hafta suya dokunan Custom Line 108 süperyatında iki adet 2,638 HP gücünde MTU 16V 2000 M94 motor bulunuyor. Bu motorlar ile 26 knot maksimum hıza ve 23 knot seyir hızına çıkması bekleniyor. Hızına bağlı olarak menzilinin 350 ila 430 mil olması hesaplanıyor. Eğer daha düşük bir hız 12 knot ile seyir yapılırsa, menzilin 1.000 mile kadar erişeceği tahmin ediliyor.
.png)