8/20/2020
Malcolm McKeon, üçüncü ‘hızlı ve şık’ katamaran tasarımını paylaştı. Yeni BlackCat 30, tasarımcının önceki büyük modellerinin temel çizgilerini taşıyor.

Kavisli ve şık cam üst binasıyla dikkat çeken yelkenli katamaran, güçlü arması ve karbon gövdesi sayesinde üstün performansı garanti ediyor. Geniş kıç güvertesi, ana salonu ve başüstü güvertesi aynı seviyede olan süperyatın tasarım hatları, baştan kıça kadar kesintisiz biçimde karşımıza çıkıyor.

Yelken altında 20 knot seyir ve 32 knot maksimum sürat verileri, BlackCat 30’u farklı bir sınıfa yerleştiriyor. Dünyaca ünlü Olimpik yelkenci ve eski America’s Cup yelkencisi Mitch Booth imzası taşıyan tasarımda, beklendiği üzere jakuzziler, yüzme havuzları veya spor salonları yer almıyor.

Katamaran gövdesinin yarattığı muazzam alanlarda yer alan başlıca lüks unsurlar; bar bölümü, ada yataklar, özel tasarım banyolar ve 7,2 metrelik servis botu.

Booth, yeni tasarımın küçük bir profesyonel ekiple kolaylıkla kullanılabileceğinin altını şu sözlerle çiziyor; ''Kendi tramola atan cenova, hidrolik anayelken iskotası ve piyanodaki dört vinç, BlackCat 30 ile kolayca yelken seyri yapmayı mümkün kılıyor.''

Detaylar:
Boyu: 30,40 metre
Genişliği: 12,20 metre
Ağırlığı: 60 ton
Su kesimi: 1,85-4,10 metre
www.malcolmmckeonyachtdesign.com