Satılık Tekneler

2022 Rolex Sydney Hobart Yat Yarışı Başladı
12/27/2022 2022 Rolex Sydney Hobart Yat Yarışı Başladı Rolex Sydney Hobart Yat Yarışı

Kuzeydoğulu 10-15 knot arası esen rüzgarda start eden 2022 Rolex Sydney Hobart Yat Yarışı filosu, hava tahminlerinin de gösterdiği üzere rüzgaraltı seyir yaparak yarışı tamamlayacak. Toplam 109 teknenin Sydney Limanı’nda, güneşli bir günde aldığı startın ardından finiş hattını geçecek ilk teknenin bu gece Hobart’a varacağı hesaplanıyor. 

Rolex Sydney Hobart Yat Yarışı

Oldukça aksiyonlu geçen startta, Sydney Limanı’nın doğu ve batı kanallarını tercih eden yatlar arasında protestolar yaşandı.

Rolex Sydney Hobart Yat Yarışı

Maxi sınıfının favorilerinden Andoo Comanche ve Hamilton Island Wild Oats tekneleri, potansiyel bir protestoya karşı 720 derece ceza dönüşü yaptı. Starttan kısa bir süre sonra gelen ilk terk ilanı ise, Hick 40 tipi Avalanche teknesinin kırılan bowsprit’i sebebiyle yarıştan çekilme kararıyla geldi. 

Rolex Sydney Hobart Yat Yarışı

Düzeltilmiş zamanlara göre yarış birinciliğinin yanı sıra maxi sınıfı yatlar arasında büyük çekişmeye sahne olan ilk finiş verme zaferi, ''Line Honours'' ödülünün bu yılki galibi muhtemelen yarın ortaya çıkmış olacak.

Line Honours rekoru; 1 gün, 9 saat, 15 dakika ve 24 saniye ile LDV Comanche teknesine ait.

 


rolexsydneyhobart.com
DISCLAIMER: It is forbidden to copy the news. News available on yatvitrini.com con only be used by giving link .Legal action will be made about who copied out of it.
Yorumlar
 
Görüntülenecek kayıt yoktur.
Yorum Ekle

Yorum ekle

Gönder

ALLOther News
carpoint