Satılık Tekneler

2016 Vendée Globe: Spotlar Altında
12/13/2014 2016 Vendée Globe: Spotlar Altında
Saem Vendée Başkanı Bruno Retailleau, startına iki yıl olan 8. Vendée Globe yarışına ait tüm bilgileri, salı günü Paris Boat Show’da basın ile paylaştı. Start günü 6 Kasım 2016 olarak açıklanan basın toplantısında, şu ana kadar 15 yelkencinin yarışa katılmasının kesinleştiği ve start gününe kadar bu sayının 20-25 olacağı kaydedildi.

2016 Vendée Globe: Spotlar Altında

Sekizinci kez dünya çevresinde yarışacak ekipler, 6 Kasım 2016 Pazar gününü bekleyecekler. Etkinliğin organizatörü Vendée Council ve SAEM Vendée’nin Başkanı Bruno Retailleau, organizasyon öncesinde oldukça iyimser konuştular; "Bu yarış ve organizasyon açısından her şey olumlu gibi görünüyor." 

Bir tanıtıcı video gösterisi sonrasında Bruno Retailleau, çok etkileyici rakamları basın ile paylaştı; "Vendee Globe,
medyada yer alma bedeli yaklaşık olarak 200 milyon Euro ile, Fransa'nın önde gelen sporları olan Fransa Bisiklet turu ve Roland Garros 'la benzer büyüklüğe sahiptir. 2012 yılına ait bazı verilere baktığımızda, bir okyanus yarışı için elde edilen başarının sıra dışı olduğunu düşünüyoruz. Üç ay süren yarış boyunca 9 milyon tekil ziyaretçi web sitesini ziyaret etti. 285 milyon sayfa görüntülenirken, 30 milyon video izlendi. 500.000 oyuncu, Vendée Globe Virtual Game oyununu oynadı. 85 saat canlı TV yayını yapıldı, startta Yarış Köyü'nde 1.700 akredite basın mensubu yarışı takip etti...”

2016 Vendée Globe: Spotlar Altında

Bruno Retailleau açıklamasında; “İnternet ve sosyal ağlardaki büyük gelişmelere bağlı olarak, 2016-2017 yarışında medyada çok daha büyük bir yer almayı bekliyoruz. Yeni medya bağlantıları ve yaratıcı haber kaynağı formatlarının anlamı bizim için yarış, yelkenciler ve iş ortaklarımız için daha çok haber anlamına geliyor. Yarış sırasında Vendee Globe, Web TV 'de 24 saat boyunca 3 kanal ile yarışı canlı olarak yayınlarken, her hafta iki özet bölüm yer alacak. Takipçiler yarışı bu anlamda, bir video magazin olarak da izleme olanağına sahip olacaklar.

2016 Vendée Globe: Spotlar Altında

2016-2017 Yarış bütçesinin % 90’ı karşılandığı açıklanan basın toplantısında, okyanusların Everest’ine tırmanacak olan yelkencilere üç büyük destekçisi olarak; Vendée Council, Sodebo, Les Sables d’Olonne açıklandı. Sodebo Group Başkanı Patricia Brochard ve Les Sables d’Olonne kentinin Belediye Başkanı Didier Gallot, basın toplantısında sahnedeki masada yerlerini aldılar. Onların yanı sıra sahnedeki masada, Fransa Yelken Federasyonu Başkanı Jean-Pierre Champion, IMOCA Başkanı Jean Kerhoas ve Yarış Direktörü Denis Horeau’da bulunuyordu.

Yarış ile ilgili olarak yarış duyurusu açıklandı. Duyuruda, Vendée Globe DNA’sına sadık kalınarak önemli değişiklikler olmadığı görüldü. Jüri ve yarış komitesi açıklandı. Jüri Başkanı; Dünya'nın en ünlü yelken jürilerinden, aynı zamanda 2016 Rio Olimpiyatları'nda da jüri olan Bernard Bonneau. 

2016 Vendée Globe: Spotlar Altında

Şu ana kadar yarışa katılacağı kesinleşen yelkenciler ise şu şekilde açıklandı;

Yeni yelkenliler ile yarışa katılacak yedi yelkenci: 

1) Morgan Lagravière (FRA / Safran)
2) Armel Le Cléac’h (FRA / Banque Populaire)
3) Alex Thomson (GB / Hugo Boss)
4) Sébastien Josse (FRA / Groupe Edmond de Rothschild)
5) Andrea Mura (ITA / Vento Di Sardegna)
6) Jean-Pierre Dick (St Michel-Virbac)
7) Nandor Fa (HG / Spirit of Hungary)

Mevcut yelkenliler ile yarışa katılacak sekiz yelkenci:

1) Vincent Riou (FRA / PRB)
2) Yann Eliès (FRA/Groupe Quéguiner)
3) Jérémie Beyou (FRA / Maître Coq)
4) Tanguy de Lamotte (FRA / Initiatives Cœur)
5) Louis Burton (FRA / Bureau Vallée)
6) Eric Bellion (FRA / Comme 1 seul Homme)
7) Rich Wilson (USA / Great America IV)
8) Armel Tripon (FRA / For Humble Heroes)

Yarışın start gününe kadar filoya katılması beklenilen diğer yelkenciler ile görüşmelerin farklı boyutlarda olduğu, her birinin durumunun farklılıklar gösterdiği belirtilerek, hedeflenen start sayısına kolaylıkla erişileceği açıklandı.
 

Kaynak : http://www.vendeeglobe.org/

YASAL UYARI: Haberin kopyalanması yasaktır. Haber sadece yatvitrini.com’a link verilerek kullanılabilir. Bunun dışında kopyalayanlar hakkında kanuni işlem yapılacaktır.
Yorumlar
 
Görüntülenecek kayıt yoktur.
Yorum Ekle

Yorum ekle

Gönder

TÜMÜDiğer Haberler
Sosyal Medya‘da Bizi Takip Edin!

ok

Satış Sözleşmesi | Kullanım Koşulları | Gizlilik İlkeleri | Site Haritası

© Copyright 2012, Tüm hakları saklıdır.

carpoint