Satılık Tekneler

2016 ALAÇATI BIG FISH
10/25/2016 2016 ALAÇATI BIG FISH 2007 - 2015 tarihleri arasında, 9 yıldır ''Alaçatı International Fishing Tournament'' adı ile yapılan turnuva, bu sene ''Büyük Balığın Peşinde'' sloganı ile "Alaçatı Big Fish" olarak Türkiye’nin usta balıkçılarını bir araya getirecek.

Turnuva, 27-30 Ekim tarihleri arasında Columbia PFG ana sponsorluğunda, Port Alaçatı Marina’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek.  

Alaçatı International Fishing Tournament

Katılımı nedeni ile Avrupa’nın en önemli organizasyonları arasında yer alan turnuva, İlknur ve Ertuğrul İçingir önderliğinde, tecrübeli bir ekip ile gerçekleşecek. 

Ertuğrul ve İlknur İçingir, Türkiye’yi windsurf dalında olimpiyatlarda temsil etmiş sporculardır. Turnuvanın da çıkış noktası, 2006 yılında Dünya Windsurf Şampiyonası için gittikleri Yeni Zelanda’da, dünyanın en büyük balık turnuvalarından birine katılarak başlamıştır. Türkiye’ye döndükten sonra, hem balıkçılığa olan merakları hem de Alaçatı bölgesinin doğa zenginliğinin uygun olması ile, ilk turnuvayı 2007’de gerçekleştirmişlerdir. İlk sene 19 tekne katılımı ile gerçekleşen turnuva, son senelerde 80 tekne ile sınırlandırılmıştır.

Şu an Türkiye’de yapılan diğer turnuvalara da fikir vermesi ve öncülük etmesi açısından, her geçen yıl gerek katılımcı gerekse bu sporu takip eden ulusal ve uluslararası kitlenin daha da ilgi duyduğu ve kadın girişimi olmasıyla da oldukça dikkat çekiyor. 

Alaçatı International Fishing Tournament2

Bu yıl özellikle, IGFA ve ICCAT gibi uluslararası organizasyonların önderliğinde koruma altına alınmış türleri, turnuva kapsaminda ''Yakala Bırak Yaşat'' temasını ön planda tutarak, ayrı bir farkındalık oluşturmayı da hedeflemektedir. 

Bu sene turnuva kapsamında organize edilecek olan Offshore Fishing Expo ile, Türkiye’de bir ilk olarak balıkçılıkla ilgili markaların bir arada, hedef kitleye doğru şekilde ulaştırılması planlanmaktadır.

Bu sayede sportif balıkçılığın tanınması, markaların yeni ürünlerinin tanıtımı ve dünyadaki son yenilikleri paylaşabilmek mümkün olacaktır.

Alaçatı Big Fish etkinlikleri içerisinde, çocuk ve büyükler için workshoplar ve söyleşiler ile, Sportif Balıkçılığın daha geniş kitlelere tanıtılması amaçlanmaktadır.

Turnuva bu yıl da, Türkiye’nin önde gelen iş adamları ve ünlü isimlerinin yanı sıra, Yunanistan ve İtalya ‘dan da misafirlerini ağırlayacak.

Alaçatı International Fishing Tournament3

TURNUVA ETKİNLİKLERİ

Minik Balıkçılar için Workshop ve Mini Turnuva
Kemal Demirasal, Süleyman Dilsiz ve Dilek Yetkiner ile ''Balık Üzerine'' Lezzetli bir Workshop
Murat Bildirici ile Balık Boyama Workshop
Kerimcan Kamal ile ''Güzel Kaybedenler'' Sohbeti

TURNUVA PROGRAMI

27 Ekim Perşembe
09.00-17.00 Tekne ve ekiplerin Marina’ya yerleşmesi

28 Ekim Cuma
09.00-15.00 Tekne ve ekiplerin girişi Marina’ya yerleşmesi
10.00-17.00 Yarışma kayıtları
17.00-19.00 Yarışma kurallarının ve yarışma alanının tanıtılacağı ''Skippers Meeting''

29 Ekim Cumartesi
Rastgelsin Kahvaltısı
07.00 Teknelerin start için denize açılışı
13.00 Kılçıksız Balık Kitabı yazarı Şef Süleyman Dilsiz ve Şef Dilek Yetkiner ile ''Balık Üzerine'' Lezzetli bir Workshop
14.00 Murat Bildirici ile Balık Boyama Workshop
15.30 Oltaların sudan çıkarılması
16.00 Kerimcan Kamal ile ''Güzel Kaybedenler'' sohbeti
17.00 Balıkların tartıya son teslim saati
18.00 Hakem kararlarının açıklanması
18.00-20.00 Columbia PFG’nin ev sahipliğinde, Kapha Restaurant şefi Sedat Arslan lezzetleri ve Derya-Cenk canlı performansı ile Happy Hour

30 Ekim Pazar
Rastgelsin Kahvaltısı
07.00 Teknelerin start için denize açılışı
14.00 Kemal Demirasal ile ''Balık Üzerine'' Lezzetli bir Workshop
15.00 Murat Bildirici ile Balık Boyama Workshop
15.30 Minik Balıkçılar için Workshop ve Mini Turnuva
15.30 Oltaların sudan çıkarılması
17.00 Balıkların tartıya son teslim saati
19.00 Hakem kararlarının açıklanması
17.30-19.30 Derya-Cenk canlı performans
Single Fin Yellow’da Ödül Töreni ,Yemeği ve Kapanış Partisi

www.alacatibigfish.com

YASAL UYARI: Haberin kopyalanması yasaktır. Haber sadece yatvitrini.com’a link verilerek kullanılabilir. Bunun dışında kopyalayanlar hakkında kanuni işlem yapılacaktır.
Yorumlar
 
Görüntülenecek kayıt yoktur.
Yorum Ekle

Yorum ekle

Gönder

TÜMÜDiğer Haberler
Sosyal Medya‘da Bizi Takip Edin!

ok

Satış Sözleşmesi | Kullanım Koşulları | Gizlilik İlkeleri | Site Haritası

© Copyright 2012, Tüm hakları saklıdır.

carpoint