Satılık Tekneler

2015 Offshore Dünya Şampiyonası – Oskarsham
6/29/2015 2015 Offshore Dünya Şampiyonası – Oskarsham

Önceki yıllarda da başarılı offshore yarış organizasyonlarına ev sahipliği yapan İsveç, bu yıl Oskarshamn kentinde dünya offshore şampiyonasını gerçekleştirecek. “2015 Offshore World Championship” organizasyonu, 30 Haziran – 4 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek.

2015-Offshore-Dünya-Şampiyonası – Oskarsham

Gelecek hafta “Oskarshamns Motor Bat Klubb” ev sahipliğinde düzenlenecek organizasyonda, 2015 UIM Class 3A , Class 3B ve Class 3C sınıflarının şampiyonları belirlenecek.

Dünya şampiyonları, yarış haftası boyunca düzenlenecek 3 yarış sonunda madalyalarına kavuşacaklar. Yarışlar 1 Temmuz, 3 Temmuz ve 4 Temmuz günlerinde olacak.

Oskarshamn'da, UIM Dünya Şampiyonası yarışlarında ilk kez üç farklı klasmanda yarış, bir arada düzenlenmiş olacak. Parkurun bazı bölgelerinde çok sert dönüşler, bazı yerlerinde dar geçişler bulunması yarışları daha zorlu kılacak. Tüm parkurun kıyıya yakın olması ve havanın ülke şartlarına göre mükemmel geçmesinin beklenmesi nedeniyle, yoğun bir seyirci ilgisi bekleniliyor.

2015-Offshore-Dünya-Şampiyonası – Oskarsham-2

13 ekibin kayıt yaptırdığı Class 3C sınıfında, İsveç’in yanı sıra şampiyonada Finlandiya, Norveç ve Fransa’dan ekipler yarışacaklar. Yarıştaki tüm ekiplerin Twister katamaranlar ve Mercury motor kullanacak olmaları, ekipler arasındaki farkları minimize edecek, rekabet en üst düzeye taşınacaktır. Yarışa katılacak olan 2014 UIM Class3C Şampiyonu, Fin pilot Marcus Johnson ile 2015 Avrupa Şampiyonu Fransız Pascal Caballero yarış öncesinde favoriler olarak gösterilmekte. Fransa’dan bu yarışa katılmak için uzun bir yol yapan Fransız ekip, 2015 yılında kariyerlerine bir de Dünya şampiyonluğu eklemeyi arzuluyorlar.

İsveçli bayan pilot Veronica Olderin, bu yıl her ne kadar XCAT yarışına odaklanmış olsa da kendi ülkesinde düzenlen bu yarışlarda, Class 3B sınıfında, kendi Twister katamaranı ve co-pilotu Kristina Coleman ile start alacak. Tamamen kızlardan oluşan takım, geçen yıl Eylül ayında Guernsey’de düzenlenen yarışlarda, görülmeye değer bir takla atmışlardı. İkili kendi ülkeleri İsveç denizlerinin, Channel Islands sularına göre daha sakin olacağını düşünüyorlar.

2015-Offshore-Dünya-Şampiyonası – Oskarsham-1

Class 3A sınıfında İsveç, İngiltere ve Belçika’dan toplam 10 ekip yarışacak. Bu sınıfın en iddialı ekibi ise 2014 Dünya Şampiyonu olan Belçikalı John Guille.

Önceki yıllarda Dünya Offshore Şampiyonası'na, Türkiye’den katılan ekipler olmasına rağmen, 2015 Dünya Offshore Class 3C şampiyonasında, bu yıl ülkemizden katılımcı bulunmuyor. Ancak, bu büyük organizasyonun uluslararası federasyonu UIM adına müşahitliğini, Emre Güler yapacak. Bizlerde Dünya Şampiyonası süresince haberleri yatvitrini.com okuyucuları ile paylaşacağız.


yatvitrini.com



YASAL UYARI: Haberin kopyalanması yasaktır. Haber sadece yatvitrini.com’a link verilerek kullanılabilir. Bunun dışında kopyalayanlar hakkında kanuni işlem yapılacaktır.
Yorumlar
 
Görüntülenecek kayıt yoktur.
Yorum Ekle

Yorum ekle

Gönder

TÜMÜDiğer Haberler
Sosyal Medya‘da Bizi Takip Edin!

ok

Satış Sözleşmesi | Kullanım Koşulları | Gizlilik İlkeleri | Site Haritası

© Copyright 2012, Tüm hakları saklıdır.

carpoint