Satılık Tekneler

2014 RC44 Şampiyonu: Team Aqua!
11/24/2014 2014 RC44 Şampiyonu: Team Aqua!
RC44 sınıfında sezonun son mücadelesi tamamlandı ve Team Aqua 4. defa şampiyon olarak rekor kırdı! 13 tekneden oluşan yarış filosu; 2014 sezonu boyunca üç farklı kıtada, beş yarış organizasyonunda birbirleriyle kıyasıya yarıştılar. Sezonun finali ise Umman Körfezi’nde Maskat’ta yapıldı. Yarışlar boyunca hava hafifti. Haftayı ikinci sırada tamamlayan Team Aqua sezon şampiyonluğuna ulaşırken, Oman Cup ayağının birincisi ise Team Nika oldu.

2014 RC44 Şampiyonu: Team Aqua!

Terry Hutchinson taktisyenliğinde yarışan, Vladimir Prosikhin’in Team Nika’sı dört gün boyunca lider konumda kaldı. 

Yarışların son gününde Team Aqua fodepar oldu ve yeniden start almasının ardından rüzgarüstü şamandırayı son sırada döndü. İlk şamandırada birinci sırada olan Bronenosec, liderliğini korudu ve hafta boyuncaki ilk yarış galibiyetini almış oldu. Team Nika dördüncü, Team Aqua ise ancak dokuzuncu olabildi. 

Son günün ikinci yarışında ise rüzgar şiddeti nispeten artmıştı. Niko Poon’un Charisma’sı Oman Cup’taki üçüncü galibiyetini aldı. Kötü bir gün geçiren Team Aqua beşinci oldu.



Son yarışa girilirken Team Nika, RC44 Oman Cup zaferini garantilemişti bile. Artık diğer podyum dereceleri için kapışma olacaktı. Charisma, Aqua ve Artemis ikinci ve üçüncülük için kolları sıvadı. İyi start alamayan Charisma ilk şamandırayı 10. sırada döndü ve bir sonraki kolda 6.’lığa kadar yükseldi. Finiş hattını ise Team Aqua ikinci sırada geçti, hemen arkasında Artemis vardı. Charisma ise 7. sırada kalarak genel klasmanda üçüncülüğe geriledi.

RC44 filosuna 2011’de katılan Team Nika, teknenin sahibi ve dümencisi Vladimir Prosikhin ile ilk kez bir yarışta genel klasman zaferine ulaştı. Dünyaca ünlü taktisyen Terry Hutchinson, Team Nika’ya sezonun ortasında katıldı ve takımda adeta taze kan etkisi yarattı. 

2014 RC44 Şampiyonu: Team Aqua!

RC44 Şampiyonluğu ünvanını bir yıl daha korumayı başaran Team Aqua, 2007’den beri yarıştığı filoda 4. sezon şampiyonluğunu kazanmış oldu. Teknenin sahibi Chris Bake şampiyonluğun ardından şunları söyledi: 
‘Aslında biz ekip olarak işleri kendimiz için zorlaştırmayı seviyoruz. Bu zaferin son regattanın son yarışına kalması, nekadar güçlü ve rekabetçi bir filo olduğunu gösteriyor. Önde oluşumuzu devam ettirebilmek adına çok çaba sarfettik, çok savaştık. Bu kadar başarılı yelkenciler ve bu kadar rekabetçi bir filonun içinde sınıf şampiyonluğunu korumak gerçekten muhteşem bir duygu.’

RC44 Oman Cup 2014 sonuçları:

RC44 Oman Cup 2014 sonuçları

RC44 2014 sezonu genel klasmanı:
 
RC44 2014 sezonu genel klasmanı




YASAL UYARI: Haberin kopyalanması yasaktır. Haber sadece yatvitrini.com’a link verilerek kullanılabilir. Bunun dışında kopyalayanlar hakkında kanuni işlem yapılacaktır.
Yorumlar
 
Görüntülenecek kayıt yoktur.
Yorum Ekle

Yorum ekle

Gönder

TÜMÜDiğer Haberler
Sosyal Medya‘da Bizi Takip Edin!

ok

Satış Sözleşmesi | Kullanım Koşulları | Gizlilik İlkeleri | Site Haritası

© Copyright 2012, Tüm hakları saklıdır.

carpoint